Over Sjaan

BESPOKE QUALITY CLOTHING SINCE 1981

Sinds 1981 werk ik als zelfstandig ontwerper onder het label Sjaan en ontwerp en maak ik kleding voor mannen, vrouwen en kinderen. Dit in opdracht van diverse bedrijven en theatergezelschappen, maar ook van privé klanten. Daardoor heb ik een brede ervaring met allerlei kledingtypen. Van dagelijks tot feestelijk, van bedrijfs- tot bruidskleding en theaterkostuums. Daarnaast heb ik gewerkt als docent mode, o.a. twintig jaar op de AKI (Academie voor Kunst en Industrie) in Enschede.

Vanwege deze diversiteit heb ik veel ervaring met het ontwerpen en het maken van kleding naar wens en op maat. Ik ben gewend aan klanten met speciale wensen of klanten die niet in de gangbare confectiepatronen passen.

PERSOONLIJK CONTACT

Persoonlijk contact met de klant vind ik fijn: het afstemmen op de wensen van, adviseren en het werken aan een comfortabele pasvorm en persoonlijke vormgeving is voor mij interessanter en uitdagender dan het werken met standaard maten en vormen. Voor mij is het samenspel van vormgeving en techniek de grote uitdaging: het gezamenlijk zoeken (en vinden) van de gewenste vorm en uitstraling, om uiteindelijk de klant heel erg blij te maken met een zeer individueel eindproduct.

Als kleding goed en mooi gemaakt is (en vooral ook lekker zit!), is het wat mij betreft tijdloos; het doorstaat de tand des tijds, het wordt eigenzinnig en het benadrukt de persoonlijke stijl.

background image
OOG VOOR DETAIL

Mijn voorkeur is altijd geweest om het hele proces, van ontwerp tot eindproduct, in eigen hand te houden. Dat heeft te maken met mijn manier van werken. Tijdens dit creatieve proces krijgen uitwerking en invulling van details al makende hun uiteindelijke vorm.

Ik hecht groot belang aan pasvorm, details en afwerking van kleding. De binnenkant is voor mij net zo belangrijk als de buitenkant.

Interesse? Neem dan contact op!